Voeding en gezondheid

Koko Dairy Free is een veelzijdig en smakelijk plantaardig alternatief voor melk. Het is geschikt als u een dieet moet volgen zonder zuivel voor een koemelkeiwit intolerantie of een lactose intolerantie. Vermits Koko Dairy Free geen soja bevat is het ook geschikt bij een soja intolerantie. En vermits het geen dierlijke producten bevat is het ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Het mag niet gebruikt worden als enige voedingsbron voor kinderen jonger dan 12 maanden, vermits het, evenals koemelk, niet alle voedingsstoffen bevat.

Het is niet bewezen dat mensen met een notenallergie geen Koko Dairy Free zouden mogen gebruiken, vermits kokosnoten fruit zijn en geen groenten.

Vergelijking tussen halfvolle melk en Koko Dairy Free
Voedingswaarden per 100mlKoko Dairy FreeHalfvolle melk
Energie106kJ / 27 kcal201 kJ / 47 kcal
Eiwitten0.2g3.6g
Koolhydraten
    waarvan suikers
1.9g
1.6g
4.8g
4.8g
Vetten waarvan
    Verzadigde
    Middellange Keten Vetzuren
    Poly-onverzadigde
    Mono-onverzadigde
2.0g
1.9g
0.2g
-
0.1g
1.8g
1.1g
 
trace
0.4g
Calcium120mg124mg
Vitamine D2
0.75ugtrace
Vitamine B12
0.38ug0.9ug
Fosfor73mg97mg
Natrium40mg44mg
Kalium26mg161mg


Verrijkt met Calcium
Koko Dairy Free heeft hetzelfde calciumgehalte als halfvolle melk. 250ml Koko Dairy Free biedt 37.5% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium.


Diëten voor voedingsallergie

Als u vermoedt dat uw kind een voedselallergie of – intolerantie heeft, maak dan een afspraak met  uw arts voor allergietesten of een doorverwijzing naar een gespecialiseerd centrum. Hij kan u ook doorverwijzen naar een geregistreerde diëtist als er aanpassingen aan het voedingspatroon zouden moeten gebeuren.


Klik op de link voor meer informatie over:


Andere diëten

Vetarme diëten met weinig calorieën

Het vetgehalte van Koko Dairy Free is vergelijkbaar met dat van halfvolle melk, zodat mensen die minder vet willen gebruiken voor hun gezondheid dit een nuttig alternatief vinden voor volle melk. Studies over mensen die veel kokosnootolie gebruiken tonen aan dat zij geen groter risico lopen op hartziekten.

Het vet in Koko Dairy Free bevat 60% middellangeketen triglyceriden of MKT vetten. Moedermelk bevat wat MKT vetten, maar kokosnoot is één van de weinige natuurlijke bronnen aan MKT vetten in onze voeding. MKT vetten worden op een andere manier gebruikt in ons lichaam dan langeketen triglyceriden (LKT’s) en dan andere verzadigde vetten. Ze worden op een zeer efficiënte manier omgezet in brandstof door het lichaam. Ze hebben geen galzouten nodig voor absorptie en kunnen dus nuttig zijn voor mensen die problemen hebben met absorptie. De MKT vetten in Koko Dairy Free (caprylzuur, caprinezuuren laurinezuur) staan bekend om hun antibacteriële, antimicrobiële en antivirale eigenschappen en zijn van nature aanwezig in moedermelk.

Koko Dairy Free bevat minder energie of kilo calorieën dan halfvolle of magere melk, dus is het een nuttig alternatief voor mensen die op hun gewicht letten.

Dieet met beperkte eiwitten

Koko Dairy Free bevat weinig proteïnen, dus is het nuttig in een dieet met een eiwitbeperking. 100ml Koko Dairy Free bevat een extract van 50mg fenylalanine.