Hutsepot (4 personen) 

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels lactosevrije boter of margarine
  • 1 middelgrote ui – in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika – in stukjes gesneden
  • 150g champignons – gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 grote aardappel – geschild, in fijne stukjes gesneden en gekookt gedurende 10 minuten
  • 400g zoete maïs – uit blik of uit diepvries
  • 300 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel verse gesneden peterselie
  • ½ liter KOKO Dairy Free melk

Bereidingswijze:

  1. Bak de ui, de paprika en de champignons gedurende 5 minuten aan in de boter/margarine op een laag vuurtje tot ze zacht zijn.
  2. Haal van het vuur en doe er de bloem bij om een brij van te maken.
  3. Voeg langzaam water toe om een smeuïge dikke vloeistof te bekomen
  4. Verbrokkel het bouillonblokje, voeg het toe samen met de aardappel, de maïs en de KOKO Dairy Free melk.
  5. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje koken.
  6. Breng op smaak en voeg de peterselie toe vlak voor het opdienen.